Friday, July 27, 2018

A short visit to Port Dickson

Last Monday anak anak, Nina & Yaya ikut mama gi meeting kat PD. Nasib baik la boleh menumpang kasih bibik Ayu boleh la diaorang enjoy themselves kat swimmimg pool bersama-sama kengkawan baru dari Perak.


Wednesday, June 20, 2018

Ha Noi, Viet Nam

Ini throwback masa kakchic ke Hanoi for Mine closure Workshop Mei 2017 tahun lepas



Tuesday, June 19, 2018

Salam Aidilfitri


Tahun ni sama seperti tahun-tahun sebelum ni di Malaysia, Hari Raya Aidilfitri akan di sambut di kg papa iaitu di Klang. Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin dari SabSal sekeluarga. Ceria -ceria sokmo ye

Tuesday, May 15, 2018

A visit to Phu Bia Copper Mine in Lao PDR

Perjalanan ke Phu Bia Copper mine ni mengambil masa 4 jam dari Vientiene, 3 kali pit stop...sepanjang perjalanan dari bandar ke desa ke gunung ganang ni pemandangan lebih kurang macam area kampung di Malaysia jer. Bila dan masuk area pergunungan tu macam kat jalan dari Ranau ke Tambunan kat sabah tu jer. So the journey make me miss my family in Malaysia lah.

the open pit mine face of Phu Bia

tailings storage facility TSF

me at mine face (photo spot)



More about this mine you can find it here

Vientiene, Lao PDR

Sebelum dapat surat arahan gi Vientiene ni kakchic bertungkus lumus menyiapkan report for mine rehab ...bos ada cakap kalau takdapat gi workshop jangan sedih...tapi alhamdulillah dapat jugak lah.

Perjalanan bermula di KLIA transit 4 jam di Suvarnabhumi airport, Bangkok and then Vientiene.  Sampai je kat Wattay Airport terserempak dgn member dari Cambodia and Japan. Boleh lah ke hotel bersama-sama . Kakchic tak risau sangat pun sebab memang dah request daripada organiser untuk arrange somebody local utk pick up kakchic kat airport ni. Alhamdulillah ada shuttle dari Mercure Hotel datang tunggu.

Di Vientienne ni kami dok kat Mercure Hotel...to be continued

Patuxai Monument

Sunday, March 4, 2018

I-City Waterworld

Last weekend family papa and his sisters and all the spouses and anak-anak bercuti cuti Malaysia di I-city Waterworld. Best gak la tempat ni. Sangat comel dan cute tak luas tapi enough spaces for everybody. Sangat sesuai untuk weekend gateway bersama anak-anak sambil menyejukkan badan hehee.

The main attraction is the tornedo aka vuvuzela tu.

Thursday, April 27, 2017

Hiking Gunung Irau

Kenapa Kakchic nak sangat hiking gunung irau ni...sebab kakchic nak bawak abang sab tengok mossy forest ala fangorn forest dalam citer Lord of the Rings tu la...citer ni fav Abg Sab tau...bila -bila jer dia akan buat marathon sampai ke citer hobbit so..negara kita Malaysia ni dan di blessed dgn hutan mossy yang sangat cantik ni kita perlu lah mengambil kesempatan untuk menikmati keindahan alam semulajadi ciptaan Allah ini...

Jom la kita gi hiking.